Groep 1-2C

 
Groep 1-2 C


Welkom op de site van groep 1-2C van juf Lisa en juf Anita. Juf Anita staat alle dagen in de groep behalve 18 dinsdagen verspreid over het schooljaar. Dan is juf Lisa in groep 1-2C.  Juf Lisa is overigens wel bijna altijd op school aanwezig omdat zij ook nog in de groepen 1-2A, groep 3 en groep 4 werkt. We zijn dit schooljaar gestart met een gezellig klein groepje van 16 kinderen. Inmiddels zitten er 18 kleuters in de groep. 
                 


In de klas hadden we twee leuke themahoeken. 
De ene themahoek was "de huishoek".  Hier konden de kinderen een Sinterklaasboekje lezen, een puzzel maken en de poppen naar bed brengen maar natuurlijk ook een verlanglijstje of tekening maken om in hun schoen/klomp te stoppen. 
We hebben al veel leuke dingen gedaan dit schooljaar. We zijn gestart met een "kleurenproject". Hierbij stond het prentenboek van "Elmer" centraal.
Daarna hadden we het project "Winkel". De kleuters hadden samen met de juf een supermarkt ingericht in de klas. Hierin werden elke dag boodschappen gedaan met behulp van boodschappenlijstjes.
 
 
Na de herfstvakantie zijn we meteen gestart met een herfstwandeling. Met herfstmaterialen hebben we een herfsttafel ingericht. Met de herfstmaterialen hebben we leuke spelletjes gedaan.
 
 
We besteden ook aandacht aan "Verkeer". Met behulp van het digibord, praatplaten, gesprekjes, spelletjes en verhaaltjes hebben we geleerd hoe we als "loper" of "meerijder", veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Tijdens de herfstwandeling hebben we ook echt geoefend hoe we veilig op de stoep moeten lopen en hoe we veilig kunnen oversteken.
 
Komende periode staat in het teken van "Sinterklaas". Voor veel kinderen een spannende maar ook hele leuke tijd! We hebben er zin in!
In de andere hoek konden de kinderen zich verkleden als Sinterklaas of Piet. In deze hoek werden de verlanglijstjes bekeken en klaargemaakt. Het was een hoek waarin veel cadeautjes geteld moesten worden. Natuurlijk gingen Sint en Piet ook een bezoek brengen aan "de huishoek". Meteen nadat Sinterklaas weer was vertrokken naar Spanje kregen we een kerstboom in de klas. De juf vertelde het kerstverhaal, we zongen kerstliedjes en we maakten kerstknutsels. Natuurlijk werd er ook voorgelezen bij de kerstboom. Van de oudervereniging kregen we een nieuw boek van 'Kolletje". Kolletje is een meisje met toversokken en op de volgende foto leest juf Anita voor uit dit boek.En toen mochten we helaas niet meer fysiek naar school door Corona. Via Classroom kregen de kinderen elke week een bingo kaart waarvan ze elke dag 2 of 3 opdrachten mochten doen van het thema "winter". De opdrachten waren heel divers: taalspelletjes, rekenspelletjes, danslessen, muzieklessen, bewegingsactiviteiten, knutselopdrachten, speurtochten en voorleesverhalen. Ook hadden we digitale lessen waarin de kinderen elkaar konden zien en waarin we met elkaar konden kletsen. In de digitale lessen hebben we ook luister- taal en rekenspelletjes gedaan.
Tijdens het Nationale voorleesontbijt hebben alle leerkrachten een mooi boek of verhaal voorgelezen. Via Classroom konden de kinderen tijdens hun ontbijtje elkaar thuis zien en naar het mooie verhaal luisteren van "Kikker in de kou". Het volgende thema was het thema "gezondheid". Met dit thema zijn we begonnen tijdens de periode thuisonderwijs en daarna fysiek op school verder gegaan. We hebben een "doktershoek" in de klas gehad en nu hebben we een "apotheek".  Hier kunnen de kinderen de artikelen die je in een apotheek prijzen zodat de andere kinderen de spulletjes kunnen komen kopen. Spelenderwijs oefenen ze samen spelen, woordenschat en omgaan met hoeveelheden.